– Vi är med i det här projektet för vi tror att tillverkningen i trä kommer att öka. Här hoppas vi få input från de andra företagen för att bättre förstå hur deras behov ser ut, och hur vi kan hitta nya lösningar. Vår ambition är att ligga i absolut framkant när det gäller teknikutveckling, sa Sven-Göran Hall, teknikansvarig på Essve Industry – en division inom Essve Produkter i Kungälv.

Sven-Göran var en av 25 deltagare från ett tiotal företag plus representanter från Högskolan Väst, Innovatum och Stenebymiljön som deltog i träffen. Huvudsyftet var att vaska fram de behov och lösningar man vill arbeta med inom projektet.

Nu är vi igång! Dags att kavla upp ärmarna och börja jobba. På sikt vill vi skapa ett kompetenscentrum med fysiska test- och demomiljöer. Vi ser fram emot många spännande och givande aktiviteter inom Tillverka i trä framöver.