Inom nätverket Tillverka i Trä drivs ett antal fokusgrupper där flera olika parter i nätverket lyfter specifika problemställningar och frågor. I fokusgruppen Innovation & Implementation har det diskuterats kring hur de olika aktörerna i gruppen genom ett gemensamt referensobjekt skulle kunna samverka för att på ett smidigt och effektivt sätt kunna visa upp sina olika produkter.

Under sommaren 2022 föddes idéen om att skapa ett gemensamt referensobjekt i en av de valstugor som Inwoco samt Woodbe (parter i Tillverka i trä samt fokusgruppen Innovation & Implementation) byggt för att användas under valet. När grundarna av Woodbe och Inwocos VD lyfte frågan om det kunde vara intressant att använda valstugan som ett referensobjekt så blev det ett rungande ja från de andra parterna i fokusgruppen.

Tanken är att alla parter ska installera sina byggmaterial och produkter i stugan för att sedan kunna använda denna för att ställa ut på lämpliga mässor och event.

–  Det är kul att sätta ihop olika delar tillsammans och se fördelar och vart man kommer kunna samarbeta framöver. Vi kryper framåt ihop och försöker skapa något. Med stugan hoppas vi att andra kan få upp ögonen för nya smarta och hållbara idéer, säger Erik Wahlström, strategichef på Eld &Vatten, som deltar i Innovationsstugan med två olika brandskyddsfärger för trä.

Företag som deltar med byggmaterial i Innovationsstugan:

Woodbe med Bitelock – ett självlåsande stomsystem i korslimmat trä.

Inwoco med klimatsmarta ytterväggar

Eld&Vatten med brandskyddsfärger

Wood Tube med sina klimatsmarta pappersreglar

Click-in Fixture Systems med deras patenterade metod för att montera fönster
Kolla in deras film som kort beskriver tillvägagångssättet: Click-in film

Ekolution med hampafiberisolering

Recoma med 100% återvunna byggskivor

Elektroskutt – Innovativa elinstallationer

Fokusgrupp Innovation och implementation
Här samlas företag med innovativa och hållbara lösningar. Vårt fokus just nu är att gemensamt samlas kring ett referensobjekt där vi kombinerar våra produkter och kunskaper. Tillsammans håller vi oss i framkant för hållbart byggande!

Tillverka i trä
Tillverka i trä är en kraftsamling från träbyggnadsbranschen och den träbaserade inredningsindustrin. Vi vill ta vara på den kompetens som finns inom produktion, automation och digitala system. så att företag som jobbar med trähusbyggnation, inredning och design ska kunna utvecklas, med nya lösningar och smartare processer.

Läs mer om Tillverka i trä och dess nätverk här.